Aerospike Summit ’20 Update

Aerospike Virtual Summit ‘20 was a success, and due to many attendee requests, we’ve made this an On-Demand program – you can now watch any of the tracks at your convenience!

We invite you to watch now.

With over 35 sessions covering new product features, training workshops, keynotes, as well as partner and customer sessions – we know there is something for everyone – (See our Agenda below).

Thank you to all of you that have participated in making the event a great success, including our premier sponsors, Intel and HPE. Again, we look forward to having you join us On-Demand!

– The Aerospike Summit ’20 Team

Aerospike Summit ’20

NextGen Now Virtual Summit '20 On-Demand

Speakers

Don Haderle

Don Haderle

“Father of DB2” / Former VP and CTO, Information Management, IBM

Ray Wang - Constellation Research

Ray Wang

Constellation Research

Principal Analyst and Founder

Suresh Bathini - Sony Interactive Entertainment

Suresh Bathini

Sony Interactive Entertainment

Vice President, Software Engineering, PlayStation

Alper Ilkbahar - Intel Corporation

Alper Ilkbahar

Intel Corporation

VP and GM, Non-Volatile Memory and Storage Solutions Group

Theresa Melvin - HP Labs

Theresa Melvin

Hewlett Packard Labs

Global Chief Architect, AI-Driven Big Data Solutions

Sandeep Nawathe - Adobe

Sandeep Nawathe

Adobe

Senior Director of Engineering for Adobe Experience Platform

Sai Devabhaktuni - PayPal

Sai Devabhaktuni

PayPal

Sr Director of Engineering

Athreya Gopalakrishna - PayPal

Athreya Gopalakrishna

PayPal

Senior Engineering Manager

Venkat Thamminana - Charles Schwab

Venkat Thamminana

Charles Schwab

Vice President, Portfolio Management Technology

Matteo Pelati - DBS Bank

Matteo Pelati

DBS Bank

Executive Director, Head of Technology – Data Platform

Sean Jensen-Grey

Sean Jensen-Grey

Google

Strategic Cloud Engineer

Eric Lu - Snap Inc.

Eric Lu

Snap Inc.

Senior Software Engineer

Ken Bakunas - Wayfair

Ken Bakunas

Wayfair

Senior Manager – Staff Engineer, Distributed Systems

Srinivas Chamarthy - Flipkart

Srinivas Chamarthy

Grab

Head of Engineering – Merchant Payments, Risk and Compliance

Thomas Peruzzi - Virtual Minds

Thomas Peruzzi

Virtual Minds

CTO

Kristi Tsukida - Quantcast

Kristi Tsukida

Quantcast

Staff Software Engineer

Paul Revere - Quantcast

Paul Revere

Quantcast

Software Engineer

Koushik Ramachandra - PhonePe

Koushik Ramachandra

PhonePe

Software Architect

Ginger Gilsdorf - Intel

Ginger Gilsdorf

Intel

Application Engineer

Vincent Chong - PayPal

Vincent Chong

PayPal

MTS 2 Database Engineering

Deepti Sharma - PayPal

Deepti Sharma

PayPal

Database Engineer 3

Neha Runwal - PayPal

Neha Runwal

PayPal

Member of Technical Staff

Raghavendra Nagaraj - Grab

Raghavendra Nagaraj

Grab

Principal Engineer

Thank you to our Premier Sponsors

Intel

Hewlett Packard Enterprise

Agenda

*all times PDT

DAY 1: TUES MAY 12 – TRAINING

   Keynote Session

 Training: Developer Operations

8:50 am

Welcome/Kickoff

Tom Meese, Director of Client Services, Aerospike

Srini Srinivasan, Chief Product Officer and Founder, Aerospike

9:00 am

40 min

XDR 5.0: Driving the multi-data center architecture

Sunil Sayyaparaju, Vice President of Engineering, Aerospike

40 min

The Aerospike Kubernetes operator

Ashish Shinde, Principal Software Developer, Aerospike

80 min

Workshop: Infrastructure for Machine Learning Applications

Natalie Pistunovich, Lead Developer Advocate, Aerospike

9:40 am

40 min

Multi-Region Cloud Architectures

Neel Phadnis, Director – Developer Ecosystem, Aerospike

Piyush Gupta, Director, Customer Enablement, Aerospike

40 min

Aerospike Cloud for Developers

S Panchabakesan, Software Engineer, Aerospike

10:20 am (20 min)

Break

10:40 am

40 min

Developing for strong consistency

Neel Phadnis, Director – Developer Ecosystem, Aerospike

40 min

Managing cluster lifecycle without downtime

Ken Tune, Solution Architect, Aerospike

80 min

Workshop: Document-Oriented Data Modeling in Aerospike

Ronen Botzer, Director of Product, Aerospike

11:20 am

40 min

How to size, deploy and manage an all-flash cluster

Zohar Elkayam, Solutions Architect and Consultant, Aerospike

40 min

Monitoring Aerospike with Promethus and Grafana

Micah Carrick, Consulting Director, Aerospike

Samantha Garrett, Senior Consultant, Client Services, Aerospike

12:00 pm (20 min)

Break

12:20 pm

40 min

Achieving Speed at Scale using Intel Optane DC Persistent Memory with Aerospike

Tibor Szaboky, Senior Performance Engineer, Aerospike

Ginger Gilsdorf, Application Engineer, Intel

40 min

New Developer Features in Aerospike

Joe Martin, Director of Engineering, Aerospike

Mark Nguyen, Senior Quality Engineer, Aerospike

40 min

Modeling with time-series data

Reuven Kaswin, Manager of Solutions Architect and Client Services, Aerospike

DAY 2: WED MAY 13

   Keynote Session

 Training: Developer Operations

9:00 am

30 min

Welcome; The Digital Imperative

John Dillon, Chief Executive Officer, Aerospike

Bill Odell, Chief Marketing Officer, Aerospike

9:30 am

30 min

Post-Digital Shift: Exponential Business Models built for Precision Decisions at Scale

Ray Wang, Principal Analyst and Founder, Constellation Research

10:00 am (10 min)

Break

10:10 am

40 min

Developing highly scalable applications with Aerospike at Schwab

Venkat Thamminana, Vice President, Portfolio Management Technology, Charles Schwab

40 min

Using probabilistic data types

Andre Chang, Solutions Architect, Aerospike

10:50 am

40 min

Aerospike + Persistent Memory = Voila!

Athreya Gopalakrishna, Senior Engineering Manager, PayPal

Sai Devabhaktuni, Senior Director of Engineering, PayPal

40 min

Aerospike Enterprise Database Security

Micah Carrick, Consulting Director, Aerospike

11:30 am (20 min)

Midday Break

11:50 am

40 min

Mastering small chunks of data in high frequency ad-tech systems

Thomas Peruzzi, CTO, Virtual Minds

40 min

Methodology and Tools for Data Migration

Rashid Mayes, Head of Solutions Engineering, Aerospike

12:30 pm

40 min

Preventing Fraud @ Grab

Srinivas Chamarthy, Head of Engineering – Merchant Payments, Risk and Compliance, Grab

Raghavendra Nagaraj, Principal Engineer, Grab

1:10 pm (10 min)

Break

1:20 pm

30 min

Breakthrough Data-Centric Computing with a New Memory Tier

Alper Ilkbahar, VP and GM, Non-Volatile Memory and Storage Solutions Group, Intel

1:50 pm

30 min

No data left behind: Ultra-Reliable Low-Latency Solutions for Industry 4.0 Predictive Maintenance Use Cases

Theresa Melvin, Global Chief Architect, AI-Driven Big Data Solutions, HP Labs

DAY 3: THURS MAY 14

   Keynote Session

 Training: Developer Operations

9:00 am

30 min

Discussion: Latest Innovations

Srini Srinivasan, Chief Product Officer and Founder, Aerospike

Lenley Hensarling, Chief Strategy Officer, Aerospike

Don Haderle, “Father of DB2” / Former VP and CTO, Information Management Software, IBM

9:30 am

30 min

Aerospike in any Cloud

Eric Lu, Senior Software Engineer, Snap Inc.

Sean Jensen-Grey, Strategic Cloud Engineer, Google Cloud Platform

Ken Bakunas, Senior Manager – Staff Engineer, Distributed Systems, Wayfair

Lenley Hensarling, Chief Strategy Officer, Aerospike

Micah Carrick, Consulting Director, Aerospike

10:00 am (10 min)

Break

10:10 am

40 min

Building a Real-time Ingestion Platform using Kafka and Aerospike

Matteo Pelati, Executive Director, Head of Technology – Data Platform, DBS Bank

40 min

Getting started with Aerospike on Docker

Pradeep Banavara, Client Services Architect, Aerospike

10:50 am

40 min

Aerospike Management APIs and Operations at Scale

Vincent Chong, MTS 2 Database Engineering, PayPal

Deepti Sharma, Database Engineer 3, PayPal

Neha Runwal, Member of Technical Staff, PayPal

40 min

Aerospike Client Design and Internals

Khosrow Afroozeh, Engineer, Aerospike

11:30 am (20 min)

Break

11:50 am

40 min

Rebuilding a Real-time Datastore: a story of design, deployment and performance

Kristi Tsukida, Staff Software Engineer, Quantcast

Paul Revere, Software Engineer, Quantcast

40 min

Using ADQ to improve Aerospike performance

Paul Jensen, Vice President, Engineering Operations, Aerospike

Tibor Szaboky, Senior Performance Engineer, Aerospike

12:30 pm

40 min

PhonePe: Aerospike @ One of India’s Largest Fintech Companies

Koushik Ramachandra, Software Architect, PhonePe

1:10 pm (10 min)

Break

1:20 pm

30 min

Powering personalization to millions of PlayStation gamers

Suresh Bathini, VP Software Engineering, Playstation, Sony Interactive Entertainment

1:50 pm

30 min

Distributed Personalization in Edge Computing Environment

Sandeep Nawathe, Senior Director of Engineering for Adobe Experience Platform, Adobe